Nieuws
28 augustus 2012 - Ron Smeets

Apple wil 8 Samsung toestellen uit Amerikaanse winkels halen

Apple laat er weinig gras over groeien. Enkele dagen na de grote overwinning in de Californische rechtbank waarbij Samsung schuldig bevonden werd aan het schenden van een aantal patenten van Apple hebben de juristen van de Amerikaanse fabrikant al een lijstje ingediend met acht Samsung toestellen die volgens Apple nu niet meer verkocht mogen worden.

Gelukkig voor Samsung staan er vooral oudere modellen op het lijstje. Desalniettemin is de Galaxy S II (4 x op de lijst van Apple) natuurlijk nog altijd een van de grootste cash-cows van de Koreaanse fabrikant.

De hoorzitting voor deze zaak staat gepland op 20 september. Kort daarna zal moeten blijken of de betreffende toestellen (complete lijst hieronder) ook echt uit de Amerikaanse winkels verdwijnen. Samsung heeft al gereageerd op het 'Apple lijstje' door te zeggen dat de fabrikant alle nodige maatregelen zal nemen om ervoor te zorgen dat haar producten in de Amerikaanse winkelschappen kunnen blijven liggen.

Bron (pdf), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.