Geruchten
18 augustus 2011 - Ron Smeets

Apple wil $1 miljard investeren in Sharp voor iPad displays

De afgelopen weken zijn al diverse geruchten opgedoken over de problemen die Apple schijnbaar heeft met de productie van de nieuwe Retina displays voor de iPad 3.

Het onvermogen van LG, en ook Samsung, om schermen te produceren die aan de hoge kwaliteitseisen van Apple voldoen en de ruzie met Samsung zouden daar een belangrijke rol in spelen.

De nieuwste geruchten spreken over een mogelijke investering van 1 miljard dollar Apple in een fabriek van Sharp. Het doel: een (bestaande) fabriek uitbreiden zodat Sharp, de enige fabrikant die wél de juiste iPad 3 displays kan maken, in staat is om de aantallen te produceren die Apple nodig heeft.

Een, voor Apple, aardige bijkomstigheid van een dergelijke investering is dat de Amerikaanse fabrikant haar afhankelijkheid van Samsung kan verkleinen. Gezien de steeds verder escalerende ruzie tussen beide bedrijven was dat wel te verwachten. Eerder doken ook al berichten op dat Apple de Samsung processoren in in producten gaat vervangen. Zoals gezegd zijn het allemaal nog geruchten, maar als Apple inderdaad een (investerings)deal met Sharp sluit, dan hoop ik voor de Japanse fabrikant dat zij niet van plan waren een tablet of smartphone te gaan maken die op de iPhone of iPad lijkt. Voor je het weet krijgen zij dan ook de juristen en advocaten op hun dak ;-)))

Bron: Reuters

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.