Nieuws
11 september 2013 - Nichal Joosse

Apple werkte aan eigen prototype Google Glass

Google Glass komt er binnenkort aan, maar volgens Tony Fadell, voormalig Senior Vice President van de iPod-afdeling en tegenwoordig CEO van Nest, werkte Apple in het verleden al aan een prototype van een product dat erg veel overeenkomsten had met het huidige Google Glass. Dit idee is uiteindelijk niet uitgewerkt, omdat Apple meer energie wilde steken in het perfectioneren van de productie van de iPod. 

Het is achteraf uiteraard makkelijk praten, maar volgens Fadell zaten er toch een aantal grote verschillen tussen het prototype en Google Glass. Zo zou het prototype van Apple meer lijken op een Virtual Reality-bril dan wat Google Glass daadwerkelijk gaat worden. Apple had een andere manier qua denken en dacht ook na over afstandsbedieningen en videocamera's die zouden moeten werken met het prototype.

Volgens hem is de botsing met één van de vier sleutels naar succes de belangrijkste reden dat de bril niet is doorgegaan. Deze sleutels werden door hoofd marketing Greg Joswiak in 2011 geformuleerd en hielden eigenlijk in dat je soms 'nee' moet zeggen tegen bepaalde ideeën, of ze nu goed zijn of niet.  

Over de auteur: Nichal Joosse