Nieuws
05 april 2013 - Ron Smeets

Apple werkt aan 'Street View' voor Apple Maps

Naar aanleiding van een patentaanvraag door Apple voor “3D Position Tracking for Panoramic Imagery Navigation” is het vermoeden gerezen dat de Amerikaanse fabrikant werkt aan de ontwikkeling van een 'Street View' achtige fucntie voor Apple Maps.

In tegenstelling tot concurrent Google is het de bedoeling dat Apple's Street View functie bediend kan worden met behulp van de camera, gysroscoop en het kompas. Je zou dan niet, zoals bij Google Maps, handmatig door de straten hoeven te lopen. 

Wanneer een dergelijke optie in Apple Maps zal verschijnen is aan de hand van deze patentaanvraag, niet te zeggen Dat kan dus nog wel even duren. Feit is wel dat de aanvraag al dateert van september 2011. Ze zijn er dus al even mee bezig ;-) De vraag is echter in hoeverre een dergelijke nieuwe functie er toe zal leiden dat Apple Maps meer gebruikt gaat worden. Momenteel is het verbeteren van de kwaliteit van de kaarten en navigatie nog altijd een issue. Apple Maps werkt gewoon minder goed dan Google Maps.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.