Entertainment
14 oktober 2009 - Nick Cuyon

Apple werkt aan een Radio App voor de iPhone en iPod Touch

Volgens 9to5Mac, maar het is nog een gerucht, zou Apple momenteel werken aan de ontwikkeling van een eigen FM Radio App die (helaas) alleen bruikbaar zal zijn op de iPhone 3Gs en de laatste 2 generaties iPod Touch. Dat heeft te maken met de technische functionaliteit van de Bluetooth en Wi-Fi chipsets in die modellen. Apple moet die functionaliteit echter wel nog activeren, maar dat kan middels een software update. Dat heeft de fabrikant eerder ook al eens gedaan.

Volgens de geruchten, afkomstig van een bron dicht bij Apple zelf, zou de applicatie, die ook in de achtergrond kan draaien, al bijna klaar zijn om uitgebracht te worden. Verder heeft de Radio App dezelfde functionaliteiten als de ingebouwde FM Radio op de nieuwe iPod Nano.

Dezelfde bron meldt ook dat je een song die je via de Radio App beluistert ook direct in de iTunes Store kan gaan aanschaffen. Dat zou natuurlijk een leuke extra feature zijn en het heeft wel wat weg van de Shazam App op de iPhone en de iPod Touch. Als dat inderdaad zo gaat werken dan is de kans natuurlijk groot dat de Radio App zelf gratis beschikbaar zal komen in de App Store.

Over de auteur: Nick Cuyon