Geruchten
02 oktober 2007 - Ron Smeets

Apple werkt aan een iPhone Extreme voor Vodafone?!?

De aankondigingen van vorige week dat de 'standaard' iPhone naar Europa gaat komen hebben de droom van velen over de komst van een eventuele 3G iPhone, mogelijk met GPS, naar ons continent wreed verstoord.

Maar hierdoor is de geruchtenstroom rondom een ge-upgrade versie van Apple's GSM weer flink aangewakkerd. De laatste twee die ik vandaag tegenkwam heb ik gecombineerd in dit bericht, met bovenstaande titel als resultaat.

Laat ik vooropstellen dat ik de kans dat deze geruchten waar zijn uiterst klein (

Zo beweert iPhonic dot tv over informatie te beschikken dat de CEO van Vodafone gezegd heeft pas geinteresseerd te zijn in de iPhone, binnen het assortiment van de Telco, op het moment dat Apple met een UMTS versie op de proppen komt en dat dit niet al te lang meer zal duren.

iPhone Bug List claimt mogelijke 'bewijzen' te hebben gezien dat Apple aan de ontwikkeling van een iPhone Extreme werkt en refereert aan een document dat hij op de Apple site vond (zie afbeelding hieronder).

Extreme is een aanduiding die Apple inderdaad wel eens gebruikt om geavanceerdere uitvoeringen van producten te onderscheiden van de 'standaard' versie. In het geval van de iPhone wordt dergelijke informatie natuurlijk meteen aangegrepen om de link te leggen met functies als 3G en GPS.

Via: Apple InsiderGerelateerde links:
GPS, geen SIM lock en 3G populairste iPhone wensen
UMTS iPhone begin 2008 in Europese winkels
3G iPhone vanaf 12 November in Duitsland te koop?
Europese (3G) iPhone wordt maandag aangekondigd
iPhone vanaf 9 november bij T-Mobile in Duitsland
Amerikaanse iPhone komt 9 November naar Engeland
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.