Geruchten
26 september 2011 - Ron Smeets

Apple werkt aan de ontwikkeling van quad core producten?

Apple heeft er zelf nog niets over gezegd maar een ontwikkelaar heeft in Apple broncode ontdekt dat daar de ondersteuning voor een op komst zijnde quad core processor is 'ingebouwd'.

Het betreft de toevoeging van twee regels waarin de 'armv7k' en 'pj4b', een type ARM (Armada Cortex A9) processor die, zo legt de ontwikkelaar uit, een quad core model zou worden.

Nu zegt deze ontdekking op zich natuurlijk nog niets over het feit dat Apple al zou werken aan de ontwikkeling van een iPhone of iPad met een quad core processor, maar de ontwikkelaar in kwestie zegt dat de code wel degelijk bedoeld is voor Apple. We zullen zien. Vooralsnog maar even, net als bij alle andere geruchten, een slag om de arm houden.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.