Wearables
28 januari 2015 - Ron Smeets

Apple Watch vanaf april in de winkels Nog geen details over welke landen of de prestaties van de accu

De Apple Watch werd tijdens de lancering van de nieuwe iPhones, begin september, voor het eerst aan de wereld getoond. Het slimme horloge zou echter pas in het eerste kwartaal van 2015 op de markt komen, zo werd toen al gemeld. Na de eerste berichten bleef het relatief stil vanuit het Apple kamp. Er waren wel diverse geruchten over de beperkte accucapaciteit die door Tim Cook eind oktober min of meer bevestigd werden met de mededeling dat de Apple Watch elke dag aan de lader zou moeten. En zo deden nog tientallen geruchten de ronde over de productie, functies, een prototype en dergelijke.

Gisteravond heeft Apple, bij monde van CEO Tim Cook, zelf weer iets over de wearable geroepen. De eerste Apple Watches zullen in de loop van april in de winkels verschijnen. Dat was meteen het enige dat de Apple voorman los liet. Geen details over in welke landen het slimme horloge als eerste beschikbaar zal komen en verder ook geen enkel woord over de capaciteit en prestaties van de accu. De kans is groot dat Apple die details pas onthult op een speciaal launch-event voor de Watch. Ergens in de loop van maart.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.