Wearables
20 augustus 2015 - Ron Smeets

Apple Watch toegestaan op de bank bij MLB wedstrijden; smartphones niet

Baseball is al meer dan honderd jaar 'America's favorite summer sport'. Vol van tradities en ouderwetse regels die vooral niet gemoderniseerd worden. Dat is ook een groot deel van de charme van die sport. Zo is het nog altijd verboden om technische hulpmiddelen te gebruiken in de dugout (de bank waar spelers en coaches zitten). Geen laptop's of tablets voor de strategie of statisteken en mobiele telefoons zijn al helemaal uit den boze. Zo hangt er ook nog altijd een ouderwetse telefoon aan de muur om naar de bullpen te bellen als een werper vervangen moet worden.

Het is op zich dan ook bijzonder dat de organisatie van de MLB nu toestemming gegeven heeft om een Apple Watch te mogen dragen tijdens de wedstrijd, in de dugout. Niet dat spelers en coaches er veel aan hebben want zolang de bijbehorende iPhone in de kleedkamer moet blijven liggen heb je er niet veel meer aan dan aan een gewoon horloge ;)

Dat zei de coach van de Kansas City Royals dan ook toen hij hoorde dat hij de Apple Watch die hij kreeg als presentje voor het coachen van de All Star Game ook tijdens reguliere wedstrijden om mag houden.

https://twitter.com/McCulloughStar/status/633752852607844352?ref_src=twsrc%5Etfw

Via (bron en foto)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.