Geruchten
11 december 2014 - Ron Smeets

Apple Watch productie start eerder dan gepland Mogelijke release op Valentijnsdag

De Apple Watch werd begin september officieel gepresenteerd tijdens het iPhone 6 event. Toen werd al duidelijk dat het slimme horloge van de Amerikaanse fabrikant dit jaar niet meer in de winkels zou verschijnen en daarmee dus ook niet onder de Kerstboom kon liggen. De release datum werd vastgesteld op 'eerste kwartaal 2015'.

Chinese bronnen melden nu dat de productie van de Apple Watch over enkele weken, eerder dan gepland, al zal starten en dat de kans groot is dat horloge rondom of op Valentijnsdag beschikbaar zal zijn. Quanta, dat de Apple Watch produceert, zou daar aanvankelijk in februari mee starten, maar het gerucht gaat nu dat dit vervroegd is naar januari. De verschillende onderdelenleveranciers (accu, processoren, behuizing en dergelijke) kunnen eerder leveren waardoor de productie dus ook eerder kan starten.

Natuurlijk zijn dit onbevestigde berichten en nog los van de vraag of ze kloppen, dat weet alleen Apple, is het ook afwachten welke landen onderdeel uitmaken van de eerste golf van de lancering. Nederland en België zijn doorgaans, helaas, een of meerdere weken daarna aan de beurt.

Verwacht wordt verder dat Quanta in eerste instantie tussen de drie en vijf miljoen Apple Watches zal gaan produceren, maar het gerucht gaat ook dat Apple er 24 miljoen besteld heeft voor 2015. 

In hetzelfde Chinese bericht wordt ook nog iets gezegd over het gerucht dat Apple mogelijk al in de lente van 2015 de iPhone 6S zou gaan onthullen en verkopen. Dat leek al zeer onwaarschijnlijk, omdat Apple al jaren september als iPhone update moment kiest, en de Chinese bron meldt dat nu ook. Zij het vanuit een ander perspectief; namelijk dat Apple het productie-technisch niet voor elkaar kan krijgen. Wat de reden ook mag zijn, ik geloof nooit dat Apple de komst van een iPhone 6S een half jaar na de lancering van de iPhone 6 (Plus) ooit serieus overwogen heeft.

Bron (Google Translate)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.