Wearables
12 mei 2015 - Ron Smeets

Apple Watch overleeft 'duurtest' onder water (video) Zwemfanaat test het slimme horloge onder anderen in diep en ondiep water

De Apple Watch is waterafstotend, maar dat betekent niet dat je er zo maar mee het zwembad in kan duiken. Ray Maker van Rainmaker vond het nodig om het slimme horloge van Apple aan enkele watertests te onderwerpen. Behalve dat hij er in 20 minuten een kilometer mee zwom sprong hij er ook mee van een vijf en een tien meter duikplank. Nou ja, hij vond iemand anders voor de tien meter sprong want zelf durfde hij niet ;)

Maar de meest indrukwekkende test was de cilinder met water die onder druk gezet kon worden. Daar werd gesimuleerd dat de Apple Watch zich op 40 meter diepte bevond. Niet alleen 40 meter dieper dan Apple, en de IPX7 certificering, garandeert, maar vooral ook met veel meer druk, ongeveer 5 bar, op het toestel.

Hoewel de Apple Watch eigenlijk dus niet geschikt was voor de tests van Ray bleek het horloge na al deze 'ontberingen' wel nog gewoon te werken. Ray maakte van elke test een leuke video. Enjoy!

https://youtu.be/e6120olzuRMhttps://youtu.be/kJFci42OO7chttps://youtu.be/DO_ZMhKAhs8

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.