Wearables
03 november 2014 - Ron Smeets

Apple Watch moet elke dag 'opgewonden' worden Langer dan een dag gaat de Apple Smartwatch niet mee

Apple front man Tim Cook heeft zich tijdens de WSJ.D conferentie in Californië laten ontvallen dat de Apple Watch, die ergens begin 2015 beschikbaar komt, iedere dag 'opgewonden' moet worden.

Daarmee bedoeld hij natuurlijk dat je hem elke avond aan de lader moet hangen omdat de accu het geen twee dagen, of nog langer, uithoudt op één lading.

Dat klinkt niet echt hoopvol. Ik heb zelf al enkele slimme horloges getest in de afgelopen 12 maanden en kan maar moeilijk wennen aan het feit dat je de meeste van die digitale polsklokjes om de twee of hooguit drie dagen moet opladen. En dat terwijl ik zelfs nog de tijd heb meegemaakt dat je een horloge om de paar dagen letterlijk nog moest opwinden, door het knopje aan de zijkant zolang te draaien dat het niet meer verder ging ;)

Maar goed, de uitspraak van Cook, enkele maanden voordat de Apple Watch in de winkels zal verschijnen, moet ons dus alvast voorbereiden op het feit dat Apple er niet in zal slagen om een Smartwatch te maken die minder vaak aan een stroominfuus moet. En eigenlijk kan niemand daardoor heel erg verrast zijn. Ik bedoel, de iPhones horen ook al jaren bij de gemiddeld presterende smartphones als het gaat om het praktische uithoudingsvermogen van de accu. Die moeten doorgaans ook elke dag aan de lader terwijl er al diverse toestellen van concurrenten zijn die (veel) langer meegaan op één acculading.

Ow, Cook had nog een kleine mededeling voor de iPod gebruikers van het eerste uur. Apple is vorige maand gestopt met de verkoop van de iPod Classic (foto hieronder). Volgens de CEO waren sommige onderdelen niet meer verkrijgbaar en is daarom besloten om deze iPod uit het assortiment te halen.

Via, via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.