Wearables
06 april 2015 - Ron Smeets

Apple Watch mag in Zwitserland voorlopig niet verkocht worden Lokale horlogemaker heeft nog tot eind dit jaar het alleenrecht op 'APPLE'

Of ze in Cupertino echt wakker liggen van deze lokale vertraging waag ik te betwijfelen, maar het is natuurlijk wel vervelend dat Apple de winkellancering van haar eerste slimme horloge in Zwitserland hoogstwaarschijnlijk tot eind dit jaar uit zal moeten stellen.

De reden? De lokale horlogemaker Leonard heeft ooit het merk 'APPLE' geregistreerd voor de Zwitserse markt, zo blijkt uit dit document dat deze week, na jaren in de kast gelegen te hebben, ineens weer opdook in het land van Milka en Alpenhoorns. De merkbescherming geldt alleen voor horloge's en onderdelen van die uurwerkjes. Het goede nieuws voor Apple is dat het trademark op 5 december van dit jaar afloopt.

Mocht de Amerikaanse fabrikant dus van plan zijn geweest om de Apple Watch, die op 24 april om te beginnen in negen landen verkocht gaat worden, vóór 5 december ook in Zwitserland uit te brengen, dan kunnen ze daar dus beter even mee wachten. Scheelt weer wat juridisch wapengekletter.

Of ze moeten Leonard voor de resterende 8 maanden nog wat licentiekosten toestoppen. Zwitserland is het walhalla van extreem dure klokkies dus de kans dat Apple daar wel een (paar) Edition modellen van de Watch gaat verkopen is relatief groot. Daar kunnen ze Leonard dan van betalen ;) Erg actief is de Zwisterse horlogemaker overigens niet meer. De domeinnaam 'leonard.ch' staat te koop en de andere website van het merk is offline.


Via