Nieuws
12 december 2013 - Nichal Joosse

Apple voegt Bloomberg en Koreaanse zender toe aan Apple TV

Apple heeft gisteren een aantal nieuwe kanalen toegevoegd aan Apple TV. Het internationale aanbod is uitgebreid met nieuwskanaal Bloomberg en de Koreaanse zender KOR TV. Amerikaanse Apple TV-gebruikers kunnen sinds gisteren ook kijken naar televisiezender ABC én naar videodienst Crackle. Gebruikers hoeven niets te doen om de eerste twee kanalen te zien: de Apple TV uit- en aanzetten zou moeten voldoen. 

Apple doet enorm zijn best om meer diensten toe te voegen aan Apple TV. De afgelopen maanden voegde Apple al een aantal nieuwe kanalen toe, waarvan sommigen alleen in Amerika te zien zijn. Kanalen als Yahoo Screen & PBS, Vevo, Disney, WatchESPN en HBO Go zijn eerder dit jaar toegevoegd. Volgens de laatste geruchten is Apple nog in gesprek met Time Warner en het tv-netwerk The CW om ook van deze bedrijven kanalen toe te voegen aan Apple TV.

Verder lieten de ontwikkelaars van de Bloomberg-app weten dat Apple het ontwikkelaars steeds makkelijker maakt om apps te maken voor Apple TV. Volgens de ontwikkelaars zouden ze met 3 personen de app van Bloomberg in 5 weken tijd gemaakt hebben. Er is alleen nog geen ontwikkelaarsportal, maar dat heeft vermoedelijk te maken met het feit dat Apple nog gesprekken heeft lopen met verschillende televisiebedrijven. 

Over de auteur: Nichal Joosse