Nieuws
12 oktober 2016 - Ron Smeets

Apple verwijdert meer dan 50 illegale gok apps uit App Store Gewoon, omdat het hier pas in 2018 legaal is

Online mobiel gokken via je smartphone of tablet is in Nederland nog altijd niet legaal. De wet die daar verandering in moet brengen is wel al aangenomen maar moet nog door de Eerste Kamer goedgekeurd worden.

Omdat het op dit moment dus nog niet toegestaan is heeft Apple de afgelopen tijd meer dan 50 gok apps, onder anderen van bekende diensten als Unibet, uit de App Store verwijderd. Daarmee honoreert Apple de oproep van de kansspelautoriteit. Google had dat al eerder gedaan.

Zoals de zaken er nu voor staan mogen die op z'n vroegst ergens in 2018 weer teruggeplaatst worden, maar dan moeten de vergunningen van de aanbieders wel in orde, en conform de nieuwe Nederlandse wetgeving, zijn.

Voor de echte verslaafde, of incidentele spelers, is er wel een 'oplossing'. De apps kunnen namelijk wel gedownload, en gebruikt, worden wanneer je je Apple ID instelt op een land waar de apps wél legaal zijn. Kortom, de maatregelen die Apple in Nederland nu neemt zullen het probleem niet helemaal uitbannen.

Via

Foto's: serpeblu en vectorfusionart (Fotolia)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.