Nieuws
29 juni 2015 - Ron Smeets

Apple vervroegt iOS 8.4 update vanwege start Beats 1

Apple heeft besloten om de start van de uitrol van iOS 8.4 een paar uur te vervroegen zodat iedereen die dat wil ook de start van Apple's eerste online 'radiostation', Beats 1, kan meepikken. Uhm, dan gaan ze er wel van uit dat iedereen die dat wil er binnen 1 uur in slaagt de iOS 8.4 update te downloaden en installeren. Dat wordt nog een hele uitdaging. Resultaten uit het verleden, die uiteraard geen garanties geven voor de toekomst, hebben uitgewezen dat het downloaden van een nieuwe iOS versie in de eerste uren na de release nog wel eens wat stroef verloopt. Zeker wanneer die, zoals nu met Apple Music en Beats 1, samenvalt met de lancering van een nieuwe service.

Maar goed, morgen, 30 juni, vanaf 17u00 Nederlandse tijd zal IOS 8.4 uitgerold gaan worden en een uur later, om 18u00 dus, start Apple met de eerste uitzendingen van Beats 1.

Normaliter geeft Apple vooraf geen informatie over het tijdstip dat een nieuwe iOS update beschikbaar komt, alhoewel dat doorgaans om 19u00 (Nederlandse tijd) gebeurt. In dit geval vond Ian Rogers, voormalig CEO van Beats en nu directeur van Apple Music, dat wel nodig. De reden daarvoor staat hierboven al vermeld ;)

Zoals je wellicht weet heb je voor het beluisteren van dit online radiostation geen abonnement nodig. Dat geldt wel voor de streaming service Apple Music. Ook die komt samen met de iOS 8.4 update beschikbaar. De eerste drie maanden kun je die gratis proberen, maar daarna betaal je 10 tot 15 euro per maand, afhankelijk van het abonnement dat je kiest (individueel of met het hele gezin)

Bron, via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.