Nieuws
24 januari 2012 - Ron Smeets

Apple verliest ook hoger beroep tegen de Samsung Galaxy Tab

De rechtbank in Den Haag heeft vandaag haar defintieve uitspraak in de Nederlandse zaak tussen Samsung en Apple betreffende de Galaxy Tab 10.1 bekend gemaakt. Daarin wordt een eerdere uitspraak van de voorzieningenrechter, uit augustus 2011, bevestigd.

Ofwel, Samsung heeft weer een juridisch succesje behaald. Volgens het Haagse Hof is de Galaxy Tab 10.1 onderscheidend en wordt door Samsung geen inbreuk gemaakt op de intellectuele eigendomsrechten van Apple.

Samsung Nederland stuurde vanochtend hetvolgende persbericht uit: 

Nederlandse uitspraak Apple - Samsung

Delft, 24 januari 2012 – Samsung is verheugd met de uitspraak van het hof in Den Haag van vandaag. De uitspraak bevestigt de eerdere uitspraak van de voorzieningenrechter van augustus 2011, dat de GALAXY Tab 10.1 onderscheidend is en geen inbreuk maakt op de intellectuele eigendomsrechten van Apple.

De uitspraak toont wederom aan dat de producten van Apple simpelweg niet de intellectuele eigendomsrechten garanderen waar ze aanspraak op maken.

Samsung zal alle mogelijke maatregelen treffen, waaronder juridische stappen, om onze innovatieve producten beschikbaar te houden voor de Nederlandse consumenten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.