Nieuws
18 oktober 2012 - Ron Smeets

Apple verliest Galaxy Tab zaak en moet excuses publiceren

Apple heeft vanochtend in Engeland het hoger beroep in de tegen Samsung aangespannen rechtzaak omtrent het vermeend kopiëren van de Koreaanse fabrikant van het iPad design voor de Galaxy Tab verloren.

Rechter Kitchin veroordeelde de Amerikaanse fabrikant tevens tot het maken van een publiekelijk excuus aan het adres van Samsung. Daarin moet Apple duidelijk schrijven dat Samsung, met de Galaxy Tab, geen inbreuk pleegde op het design van de iPad.

De uitspraak van de Engelse rechtbank geldt voor heel Europa, zo meldt Reuters, en zou elke volgende rechtzaak van Apple tegen de Galaxy Tab moeten ondervangen. Apple moet, als onderdeel van haar excuses aan het adres van Samsung, ook advertenties op heer eigen website en in enkele kranten publiceren waarin de fabrikant letterlijk zegt dat Samsung Apple's design (van de iPad) niet gekopieerd heeft. Een leuk detail is nog dat de rechter Apple ook voorschreef dat de excuses gepubliceerd moeten worden met een minimale Arial lettergrootte van 14 punten ;-)

Samsung reageerde, zoals verwacht mag worden, verheugd op de uitspraak. "Wij blijven erbij dat Apple niet eerste was die een tablet ontwierp met een vierkant design en ronde hoeken", aldus een woordvoerder van de Koreaanse fabrikant. Apple was niet beschikbaar voor commentaar.

Bron, Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.