Geruchten
23 december 2007 - Ron Smeets

Apple verkoopt dit jaar al 5 miljoen iPhones?

Het is een gerucht, maar volgens 9to5mac zal Apple op de eerstvolgende MacWorld Expo, medio Januari, bekend maken dat men in 2007 maar liefst 5 miljoen iPhones verkocht heeft.

Als je echter nuchter kijkt naar de verkoopcijfers die wel al bekend zijn dan hoef je niet lang te rekenen om tot de conclusie te komen dat het erg onwaarschijnlijk is dat het aantal van 5 miljoen verkochte iPhones klopt.

Men heeft er namelijk twee en een halve maand over gedaan om 1 miljoen exemplaren te verkopen. Daarbij zitten natuurlijk ook de toestellen dat in de eerste weken in de VS verkocht zijn. Stel dat de verkopen in de VS in hetzelfde tempo doorgestegen zijn, dan zouden daar nu een kleine 3 miljoen iPhones verkocht zijn. Dat is, ondanks de prijsdaling in September en de Kerst inkopen, onwaarschijnlijk.

Maar goed, als er in de VS inderdaad 3 miljoen verkocht zouden zijn dan zou dat ook betekenen dat er in totaal dus 2 miljoen iPhones verkocht zijn in Engeland, Duitsland en Frankrijk en dat geloof ik dus nooit. Dat zijn er, kijkend naar de berichten over de verkopen in de eerste weken in die landen, hooguit een paar honderdduizend, en dan schat ik het nog hoog in.Gerelateerde links:
Meer dan 1 miljoen iPhones verkocht!
Drie keer zoveel iPhones per dag sinds prijsverlaging
Engelse iPhone in het slop door ontvangstproblemen
270.000 iPhones en gerelateerde producten
O2 verkoopt enkele tienduizenden iPhones in Engeland
Ongeveer 1000 kopers in de rij voor de Franse iPhone
Één op de vijf Franse iPhones is simlock vrij
1 Miljoen in 74 dagen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.