Nieuws
11 november 2007 - Ron Smeets

Apple verkoopt de eerste dag 10.000 iPhones in Duitsland

Sinds vrijdag is de iPhone ook in Duitsland en Engeland te koop.

Bij onze oosterburen besloot T-Mobile dat men speciaal voor deze gelegenheid haar winkel in Keulen al om 1 minuut over middernacht te openen alwaar enkele honderden kopers zich in de uren voorafgaand aan de nachtelijke opening verzamelden (zie ook de video hieronder).

Alle overige verkooppunten hielden zich aan de normale openingstijden. Volgens T-Mobile zijn er op de eerste dag zo'n 10.000 iPhones verkocht. De Telco verwacht dat de vraag in de komende weken, met de Kerstinkopen, nog aanzienlijk zal stijgen.

Gezien de prijs van het toestel en de abonnementen die je verplicht bent erbij af te sluiten vind ik het aantal van 10.000 nog niet eens echt tegenvallen. De iPhone kost je in Duitsland, gerekend over twee jaar, tussen de 1600 en 2500 Euro, afhankelijk van de abonnementsvorm. En dan rekenen we de extra kosten voor belminuten die gemaakt worden buiten de 'bundel' nog niet eens mee.

Foto via: Fun.deGerelateerde links:
Meer dan 1 miljoen iPhones verkocht!
iPhone best best verkochte Smartphone in Juli
iPhone voorraden slinken snel
Drie keer zoveel iPhones per dag sinds prijsverlaging
270.000 iPhones en gerelateerde producten
1 Miljoen in 74 dagen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.