Geruchten
22 augustus 2012 - Ron Smeets

Apple verkooppunten moeten plaats maken voor de iPad Mini?

In een aantal Europese landen heeft Apple haar verkooppunten laten weten dat ze voor 12 september meer ruimte in de schappen moeten maken voor de iPad. Details worden daarbij natuurlijk verder nog niet gegeven maar de mededeling zorgen weer voor wat extra olie op het iPad Mini geruchtenvuur.

De datum, 12 september, valt samen met het volgende Apple event dat dan gehouden wordt en waarvan zo ongeveer iedereen denkt dat die dag de nieuwe iPhone (5) en dus ook een kleinere iPad (Mini) onthuld gaan worden.

Wat het vermoeden dat er een iPad Mini (met een 7 inch scherm, volgens de meeste geruchten) onthuld gaat worden versterkt is het feit dat in de mededeling van Apple expliciet gezegd wordt dat er additionele iPad verkoopruimte vrijgemaakt moet worden, ten koste van de ruimte die nu gebruikt wordt voor onder andere Mac Pro's en Mac Mini's.

Er doen echter inmiddels ook al verhalen de ronde dat de wijziging puur en alleen te maken heeft met een algehele nieuwe winkelindeling van Apple waarbij gewoonweg meer ruimte gemaakt moet worden voor de populaire iPad. De genoemde, en niet bevestigde, '12 september deadline' maakt dat het iPad Mini gerucht weer extra aandacht krijgt.

Via: MacRumors

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.