Nieuws
24 april 2013 - Ron Smeets

Apple verkocht ruim 37 miljoen iPhones in Q1 van 2013

Apple heeft zojuist de kwartaalvijfers over Q1 van 2013 (in de VS is dat het tweede kwartaal van een boekjaar) bekend gemaakt. Daaruit blijkt maar weer eens dat voorspellingen van (veel) analisten niet veel meer zijn dan natte-vinger-werk. De afgelopen dagen doken diverse berichten op van analisten die er van uit gingen dat Apple tussen de 26 en 30 miljoen iPhones verkocht zou hebben tussen 1 januari en 1 april.

Welnu, de werkelijke cijfers zien er een stuk rooskleuriger uit dat die voorspellingen. Apple heeft het afgelopen kwartaal namelijk 37.4 miljoen iPhones verkocht. Het aantal iPad's kwam uit op 19.5 miljoen. 

Vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden steeg het aantal verkochte iPhones met ruim 2.3 miljoen en werden er 7.7 miljoen meer iPads aan de man en vrouw gebracht. Kijkend naar de cijfers van het vorige kwartaal, Q4 2012, dan zijn er wel minder iPhones en iPad's verkocht, maar dat is een normale, seizoensgebonden, ontwikkeling.

De omzet en nettowinst kwamen in het eerste kwartaal van 2013 uit op respectievelijk 43.6 miljard en 9.5 miljard dollar en Apple heeft op dit moment een bankrekening met een positief saldo van 145 miljard dollar. 

Het 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.