Nieuws
01 mei 2012 - Redactie MobileCowboys

Apple verantwoordelijk voor verlies van 490.000 banen in VS

Nadat Apple onder vuur kwam te liggen door het verplaatsen van banen naar China, en het vastleggen van werknemers met twijfelachtige arbeidsomstandigheden, nam Apple (redelijk openbaar) krediet voor het creëren van meer dan een half miljoen banen in de VS. 514,000 om precies te zijn. Dat cijfer bevat ook de bijna 50.000 werknemers in haar retailnetwerk en het hoofdkantoor, waar producten worden ontworpen. Maar ook FedEx en UPS medewerkers die de producten bezorgen en medewerkers van Corning waar het glas voor de iPad's en iPhone's gemaakt wordt.

Dus Apple telt eigenlijk iedereen die op een of andere manier geassocieerd wordt met het bedrijf of zijn producten als een baan die Apple heeft gecreëerd.

Maar hoe zit het met de concurrenten die Apple heeft verstoten in de weg naar de top? En hoe zit het met de ooit zo winstgevende markten, producten en bedrijven die hierdoor zijn verdwenen? Wat gebeurde er met die banen?

Business Insider analyseerde data van Bloomberg en heeft vele ontslag aankondigingen doorgenomen om te zien hoe Apple concurrenten het hebben gedaan. Waar BI achterkwam: Apple heeft bijna net zoveel banen gekost (490.570) als dat het geholpen heeft deze te creëren.

Dus zelfs als Apple al alle banen heeft gecreëerd waarvoor ze de credits nemen, het zichzelf ervoor op de schouder kloppen is op zijn zachtst gezegd misplaatst.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl