Nieuws
24 juni 2011 - Ron Smeets

Apple valt Samsung nu ook 'thuis' aan

In de ruzie tussen Apple en Samsung heeft de Amerikaanse fabrikant nu ook een rechtzaak tegen de Koreanen aangespannen in hun eigen achtertuin.

Apple claimt dat Samsung diverse patenten van de Amerikaanse fabrikant schendt. De rechtzaak werd eerder deze week ingediend bij een Koreaans gerechtshof en is een reactie op de eerdere patentzaken die Samsung in April tegen Apple indiende in Zuid Korea, Japan en Duitsland.

Een woordvoerder van Apple in Zuid Korea wilde niet ingaan op de details van de nieuwe beschuldigingen maar hield het bij het herhalen van Apple's standpunt met betrekking tot de vermeende kopieeracties van Samsung: "It is no coincidence that Samsung's latest products look a lot like the iPhone and iPad from the shape of the hardware to the user interface and even the packaging,"

Tsja, en zo zal deze ruzie nog wel een tijdje voortduren. Ik ben benieuwd wat de advocaten en juristen van Samsung nu weer bedenken als reactie op de nieuwste rechtzaak van Apple tegen de Koreaanse fabrikant.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.