Geruchten
21 april 2006 - Ron Smeets

Apple UMPC op komst?!?

De geruchten dat Apple bezig zou zijn met de ontwikkeling van een tablet PC of touchscreen iPod doen al langer de ronde.

Nu duidelijk is dat de UMPC's toch een stuk duurder zijn dan verwacht lijkt het er op, zo meldt UMPC News dat Apple zich ook wil gaan mengen op het gladde ijs van de ultra mobiele pc's. Het grote voordeel, mocht Apple inderdaad met een UMPC op de markt komen, is natuurlijk dat de gemiddelde Apple klant over het algemeen wel bereid is meer te betalen voor hetzelfde gadget omdat er een appeltje op staat.

De geruchtenstroom baseert zich met name op het feit dat Apple de afgelopen maanden druk bezig is met het aanvragen van diverse patenten voor nieuwe technologie die duidelijk in de richting van de ontwikkeling van een UMPC-achtig device wijst.

Natuurlijk is er ook een tekening 'uitgelekt' waarop Apple's handtekening, het clickwheel, duidelijk te zien is.Gerelateerde links:
Eerste 'echte' Video iPod foto?!
Apple's nieuwste Fun gadgets
Eerste UMPC met een prijskaartje
Apple beeindigt samenwerking met Samsung
Apple registreert merknaam ´Mobile Me´
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.