Nieuws
21 april 2010 - Jeroen de Hooge

Apple toont hele goede kwartaalcijfers

Apple heeft indrukwekkende kwartaalcijfers bekendgemaakt. Alle verwachtingen werden ruimschoots overtroffen. Het bedrijf verkocht 8,75 miljoen iPhones, terwijl werd gerekend op zo'n 7 miljoen.

COO Tim Cook, zei 'geshockeerd te zijn' door de initiële vraag naar iPads, maar ook de verkopen van Mac-computers waren uitstekend. Met 2,94 miljoen verkochte stuks werden ook hier de verwachtingen (2,7 miljoen) met 10% overtroffen.

Van de iPod - die wordt beschouwd als een uitstervende productlijn - gingen 10,89 miljoen stuks over de toonbank; analisten hadden gerekend op 9 miljoen stuks. In het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar zette Apple een omzet van 13,5 miljard dollar, 50% meer dan een jaar eerder. Ook de nettowinst verdubbelde bijna ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder en klom tot 3,1 miljard dollar.

Volgens CEO Steve Jobs zullen na de Pad dit jaar nog meer 'uitzonderlijke producten' worden gelanceerd. Zo wordt in de zomer de nieuwe iPhone gelanceerd en denken experts dat Apple zich ook zal roeren op de televisiemarkt.

Over de auteur: Jeroen de Hooge
 
Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory BV, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Travelvalley & Carrepublic. Behalve liefhebber van tech & gadgets is hij ook Audigek.