Geruchten
27 juli 2009 - Ron Smeets

Apple Tablet wederom 'bevestigd'

Vorge week laaide het gerucht rondom een op komst zijnde Tablet PC met het Apple logo weer eens op. Dit weekend heeft ook de gerenommeerde Financial Times, in een artikel over muziek deals, zich aan een voorspelling gewaagd dat Apple in September al een dergelijk UMPC / Netbook achtig gadget op de markt zal brengen.

Volgens de FT zou de Apple Tablet PC voorzien worden van een 10 inch touchscreen display, WiFi en natuurlijk het MacOS besturingssysteem. Hij zal waarschijnlijk geen GSM functionaliteit krijgen.

De Apple Tablet wordt een gadget dat uitermate geschikt is voor online browsen, het bekijken van video(clips) en andere multimedia toepassingen. Opvallend is dat de FT denkt dat Apple, gelijktijdig met de lancering van haar Tablet ook een online boekenwinkel, waarschijnlijk als onderdeel van de iTunes Store. Apple zou al met diverse uitgevers in gesprek zijn.

Hoewel de bron van deze berichten te boek staat als zeer betrouwbaar blijven het natuurlijk nog steeds geruchten en zullen we op officiele mededelingen van Apple moeten wachten voordat er meer zekerheid gegeven kan worden. Op de afbeelding hierboven is een mockup te zien en natuurlijk niet de echte Apple Tablet ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.