Accessoires
22 juli 2009 - Ron Smeets

Apple Tablet komt nog dit jaar?

De eerste geruchten over een Apple Tablet PC dateren al van meer dan drie jaar geleden (zie tekening hiernaast) toen de UMPS's nog groot nieuws waren. Inmiddels zijn Netbooks en E-Reader's het gesprek van de dag en in tegenstelling tot de UMPC zijn die wel succesvol.

Niet zo gek dus dat de geruchten over de mogelijke komst van een vergelijkbaar Apple gadget ook weer aangewakkerd zijn. Volgens The Street zou de Amerikaanse provider Verizon later dit jaar de primeur krijgen. Een gerucht dat je (vooralsnog) volgens mij met een flinke korrel zout moet nemen.

Maar goed, de Apple Tablet / E-Reader zou gaan lijken op een grote versie van de iPod Touch en voorzien zijn van een 9 of 10 inch touchscreen display. Er circuleert, zo luiden de geruchten, al geruime tijd een prototype van het toestel maar afbeeldingen zijn, geheel in stijl met Apple's traditie, nog niet uitgelekt.

In tegenstelling tot de iPhone zou de Apple Tablet niet exclusief door één provider verkocht gaan worden, maar Verizon (en niet AT&T) krijgt wel de primeur. We zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.