Geruchten
05 maart 2015 - Ron Smeets

Apple stelt presentatie van de iPad Pro uit omdat ze hem nog beter willen maken Fabrikant wil de 12.9 inch tablet meer, en snellere, 'PC-functies' geven

Apple werkt al geruime tijd aan een grotere, 12.9 inch versie van de iPad. Over deze, zogenaamde, iPad Pro wordt al vele maanden gespeculeerd, en gegrapt ;) De afgelopen dagen wijzen nieuwe geruchten erop dat de tablet pas eind dit jaar gepresenteerd gaat worden. Eerdere geruchten spraken over een presentatie rond deze tijd (lente 2015). Het doorgaans, zeker voor wat betreft Apple nieuwtjes, goed ingelichte Wall Street Journal claimt nu te weten waarom Apple de onthulling van de 12.9 inch iPad uitgesteld heeft.

Bronnen van die krant zeggen dat Apple druk bezig is met het ontwikkelen en implementeren van enkele nieuwe functies en specs die er voor moeten zorgen dat de grote iPad meer PC (of laptop) taken kan uitvoeren. Gesproken wordt over een USB 3.0 poort, dat zou een primeur zijn voor een tablet, om dataoverdracht, tot wel tien keer, te versnellen. Verder zou Apple ook werken aan een snellere lader voor de nieuwe iPad. Het moge duidelijk zijn dat een tablet met een 12.9 inch scherm een grotere accu nodig heeft en dan wil je niet nog langer moeten wachten voordat die helemaal opgeladen is. Dat Apple daar iets op wil vinden klinkt dus wel aannemelijk.


Tot slot meldde de bron ook nog dat Apple overweegt de iPad Pro van extra connectoren te voorzien. Denk een poort voor het aansluiten van een muis of toetsenbord bijvoorbeeld. Dergelijke accessoires kun je natuurlijk ook via Bluetooth koppelen, dus de enige reden die ik zo snel even kan bedenken is stroombesparing.

Omdat het allemaal geruchten zijn en Apple haar kaken stevig op elkaar houdt is niet te achterhalen of dit klopt. Als Apple van de iPad Pro inderdaad een snellere, betere PC (of laptop) vervanger wil maken, dan ben ben ik zeer benieuwd wat die dan moet gaan kosten en of de MacBook Air dan nog toekomst heeft. Afwachten dus maar.

Bron (WSJ, abonnee link), Via