Nieuws
12 september 2006 - Ron Smeets

Apple Special Event, de onthullingen!

Om te beginnen een nieuwe Nano-lijn. Vanaf nu verkrijgbaar in 3 uitvoeringen, 2, 4 en 8GB, en 5 kleuren: Zilver (geborsteld) groen, roze, blauw en zwart. Geen wit meer dus. Bovendien zijn niet alle kleuren in elke uitvoering te krijgen, de 2GB wordt alleen in Zilver geleverd en de 8GB alleen in zwart.

De prijzen voor de nieuwe Nano's beginnen bij 149 dollar voor de 2GB verse, 199 voor de 4GB en 249 voor de 8GB. Ook niet onbelangrijk: De accu gaat nu 24 uur mee, ruim 9 uur langer dan die van het 'oude' model. Ook het display is verbeterd en 40% helderder dan zijn voorganger

De volgende aankondiging zijn de nieuwe iPod Video modellen. In een notedop: 60% helderder scherm maar geen widescreen, touchscreen of virtueel clickwheel en de 60GB wordt vervangen door een 80GB. Met één acculading kun je nu 6,5 uur video kijken, ruim genoeg voor twee afleveringen van Lord OF The Rings.

Ook vernieuwd: iTunes versie 7. Zoals verwacht met video-store. Films kosten 12,99 (dollar) en zijn, met een 5Mbit internetverbinding (ongeveer @Home breedband snelheid, red.) binnen 30 minuten te downloaden. Het formaat van de films is 640 x 480.

Steve strooit ook nog met wat getallen die het succes van de iPod's moeten benadrukken. Zo heeft 70% van alle auto's die momenteel verkocht worden een iPod (achtige) voorbereiding, varierend van de 'officiele' iPod voorbereiding in Volkswagen of Audi tot en met een radio met minijack aansluiting.

In de eerste 90 dagen dat Apple samen met Nike de 'Nike+iPod Sports Kit' verkoopt zijn er al 450.000 over de toonbank gevlogen.

Met dank aan:EngadgetGerelateerde links:
Apple's Special Event: nieuwe Nano, WideScreen iPod?
Apple event op 12 september: It's Showtime
Apple Special Event: One last thing...
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.