Entertainment
14 april 2006 - Ron Smeets

Apple snauwt creatief kind af!

Als dit verhaal klopt, dan is het een slechte beurt voor Apple! Gezien de aandacht die CBS nieuws er aan besteedde hebben we ook geen reden het verhaal in twijfel te trekken.

De 9-jarige Shea dacht Apple en zichzelf een handje te helpen door haar oefening om een brief te schrijven te combineren met haar creatieve ideeen met betrekking tot haar favoriete tijdsverdrijf: de iPod Nano.

Het meisje schreef een brief ter attentie van Steve Jobs zelf met daarin, in prachtige kindertaal enkele suggesties voor vebeteringen en nieuwe functies voor toekomstige versies van de Nano. Zo bedacht Shea dat het leuk zou zijn om een optie in te bouwen waardoor de songteksten over het display kunnen scrollen zodat je je iPod tevens als Karaoke machine kunt gebruiken.

Na drie maanden wachten, wat voor een 9-jarige natuurlijk al een eeuwigheid lijkt (en eigenlijk ook is) kreeg Shea eindelijk antwoord van Apple, maar niet van Jobs zelf. Foei Steve!

Nee, Apple vond het nodig om het kind een juridische afpoeier-brief te sturen waarin heel duidelijk gesteld werd dat het bedrijf nooit ingaat op ongevraagde suggesties en adviezen van het publiek. De brief was afkomstig van een Senior Jurist, Mark Aaker (erdacht Nederlandse naam).

Nadat de moeder van Shea een klacht ingediend had bij Apple en tevens de lokale nieuwszender ingelicht erkende de mannen van Jobs hun fout en sinds dien geldt binnen Apple de policy dat brieven van kinderen nu door een andere molen gaan dan voorheen. De beruchte jurist was daarnaast zo sportief om zich persoonlijk bij de 9 jarige Shea te verontschuldigen.

Eind goed, al goed!Gerelateerde links:
De iPod Nano Video
Nano in Snoopy stijl
Scherm Nano erg krasgevoelig
Firewire en FM tuner in de Nano
Eerste reviews van ROKR en Nano
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.