Geruchten
22 augustus 2007 - Ron Smeets

Apple sluit overeenkomst met O2, Orange en T-Mobile

Volgens een artikel in de Duitse editie van de Financial Times heeft Apple de overeenkomsten met een drietal (Europese) Telco’s met betrekking tot de levering van de iPhone afgerond.

Orange, O2 en T-Mobile zijn de ‘gelukkigen’ die binnenkort Apple’s iPhone zullen mogen gaan leveren. Goed nieuws voor iPhone fans in onder andere Engeland, Frankrijk en Duitsland waar deze drie Telco’s het meest prominent aanwezig zijn. Of dit ook zal betekenen dat T-Mobile de iPhone in Nederland kan/mag gaan leveren is nog niet te zeggen.

Een van de onderdelen van de overeenkomst waarover lang onderhandeld is, is de eis van Apple dat de providers een percentage krijgt van de omzet in belminuten en dataverkeer dat gegenereerd wordt door de iPhone gebruikers.

Men is nu overeengekomen dat Apple 10% van die omzet gaat ontvangen. Voor Europese begrippen is het de eerste keer dat een toestelmaker een dergelijke deal sluit met Telco’s.

Zowel Orange als O2 en T-Mobile wilden dinsdag nog niet reageren op deze berichten.Gerelateerde links:
Meer bewijzen voor Vodafone en T-Mobile iPhone deals
iPhone deal Vodafone nog een kwestie van details
iPhone per september via O2 in Engeland?
T-Mobile ook in de race voor de iPhone
iPhone heel even 'te zien' op Duitse T-Mobile site
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.