Nieuws
23 december 2013 - Redactie MobileCowboys

Apple sluit definitief deal met grootste provider ter wereld

Het gerucht ging al een tijdje rond, maar nu is het dan eindelijk bevestigd door Apple en China Mobile: vanaf 17 januari gaat de grootste provider ter wereld de iPhone 5s en de iPhone 5c verkopen. Apple had al jaren gesprekken met de provider, maar het lukte het bedrijf niet om voet aan wal te krijgen in het land. In een persbericht liet CEO Tim Cook van Apple weten dat de Chinese markt erg belangrjk is voor het bedrijf, aangezien het ook de grootste markt ter wereld is. 

De datum is erg goed getimed, aangezien het Chinese Nieuwjaar op 31 januari 2014 valt. Veel Chinezen zullen vermoedelijk een iPhone gaan aanschaffen voor deze datum. Sowieso groeit het aantal iPhone-gebruikers in China snel. Deze twee nieuwe iPhones waren sowieso al gericht op de Aziatische markt, aangezien Aziaten gek zijn op kleurtjes. Ook de gouden iPhone 5s zal veel mensen daar aanspreken.

China Mobile heeft 760 miljoen klanten, wat ontzettend veel is. KPN heeft in Nederland bijvoorbeeld 'maar' 5 miljoen klanten. De verwachting is dat Apple miljoenen iPhones zal verkopen, zeker omdat 4G ook in China erg aan het groeien is. Het zal nog wel moeilijk gaan worden voor Apple, aangezien concurrerende merken als Xiaomi en ZTE veel groter zijn in het land. 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl