Nieuws
05 december 2013 - Redactie MobileCowboys

'Apple sluit deal met grootste Chinese telecomprovider'

De geruchten gingen eigenlijk al jaren, maar nu lijkt er schot in de zaak te zitten: Apple heeft naar alle waarschijnlijkheid een deal gesloten met de grootste telecomprovider in China, namelijk China Mobile. Dit vertelde The Wall Street Journal. Apple heeft het moeilijk in China, vandaar dat deze deal een ideale samenwerking voor het bedrijf zou zijn. Momenteel wordt de iPhone wel door kleinere telecomaanbieders aangeboden in China, maar die maken niet echt het verschil uit in het land.

Dankzij de mogelijke samenwerking tussen de twee grote bedrijven zou de iPhone binnenkort op grote schaal worden aangeboden in China. Als de geruchten kloppen, zouden de eerste iPhones op 18 december gepresenteerd worden door China Mobile op een speciaal evenement. China Mobile heeft meer dan 700 miljoen klanten, dus de kans dat de iPhone snel geadopteerd zal worden, is vrij groot.

De iPhone 5c en de iPhone 5s zijn ook nog eens voorzien van ondersteuning van een TD-LTE-verbinding, een verbinding die speciaal gebruikt wordt voor het netwerk van China Mobile.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl