Nieuws
13 december 2012 - Ron Smeets

Apple schuldig aan inbreuk op drie MobileMedia patenten

Veel details zijn er op dit moment nog niet, maar Bloomberg tweette eind deze middag dat Apple in de VS schuldig bevonden is aan inbreuk op drie patenten die eigendom zijn van MobileMedia.

Welke patenten het precies betreft en wat de gevolgen van deze uitspraak kunnen zijn waren aanvankelijk niet bekend. Kort daarna volgde echter al een artikel met iets meer informatie over de uitspraak.

De directie van MobileMedia is natuurlijk blij met de uistpraak. Larry Horn van MobileMedia gaf ook iets meer prijs over de drie patenten waarvoor Apple nu veroordeeld is wegens inbreuk of oneigenlijk (zonder licentie) gberuik. Een patent betreft de camera phone technologie en twee andere hebben met betrekking op het afwijzen van binnenkomende gesprekken.

Mobilemedia is deels van Nokia, Sony en een bedrijf dat licenties voor MPEG patenten uitgeeft en houdt zich alleen bezig met het toezicht op juist (of oneigenlijk) gebruik van zo'n 300 patenten van de drie eigenaren door andere fabrikanten. Enkele maanden geleden startte Mobilemedia een rechtzaak tegen Apple inzake de vermeende schending van 14 patenten.

Drie daarvan zijn nu dus gehonoreerd. De rechtzaak duurde in totaal een week en de jury had zo'n vier uur nodig om haar oordeel te vellen. Apple heeft op dit moment nog geen reactie gegeven op de uitspraak van de rechtbank in Wilmington, Delaware.

De tweet: Bloomberg-Tweet-Mobilemedia-Apple-a

Via (Bloomber Tweet), Bron (Bloomberg artikel)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.