Accessoires
27 oktober 2016 - Ron Smeets

Apple schuift winkellancering AirPods op De fabrikant heeft naar eigen zeggen nog iets langer de tijd nodig

Voor al die iPhone fans die met smart zitten te wachten op de AirPods is er vanochtend iets minder goed nieuws. Aanvankelijk zouden de draadloze oortjes eind deze maand (oktober) in de winkels verschijnen. Nu dus zo ongeveer, maar Apple heeft vannacht bekend gemaakt dat die deadline niet gehaald zal worden.

De fabrikant heeft naar eigen zeggen nog iets langer de tijd nodig. Om te testen? Werkt de software nog niet optimaal? Zijn er last-minute veranderingen aan de hardware? Daarover zegt Apple niets. Er wordt ook nog geen nieuwe datum gegeven waarop de AirPods dan wel in de winkels verwacht mogen worden.

Het is voor Apple te hopen dat het de fabrikant nog wel lukt om ze voor het feestdagen seizoen uit te brengen. Want hoewel ze 179 euro kosten denk ik dat ze bij veel iPhone eigenaren op het verlanglijstje voor de Sint of Kerstman staan.

Ik heb tijdens mijn iPhone 7 bezoek bij Apple even kort een setje kunnen uitproberen en moet zeggen dat ik zowel van de geluidskwaliteit, de bediening als de pasvorm aardig onder de indruk was.

Op de Nederlandse site van Apple wordt op dit moment overigens nog steeds eind oktober genoemd als leverdatum, maar dat zal de komende uren, of dagen, nog wel aangepast worden.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.