Accessoires
04 juni 2015 - Ron Smeets

Apple roept Beats Pill XL speakers terug vanwege kans op oververhitting Fabrikant geeft uiteraard ook je geld terug

Apple is gestart met een terugroepactie voor de Beats Pill XL speakers de sinds 2013 in de winkels liggen. Gebruikers die de luidsprekers inleveren krijgen uiteraard ook hun geld terug.

De reden dat de Beats speakers uit de handel gehaald worden is het feit dat in een enkel geval gebleken is dat de accu zodanig oververhit kan raken dat het een brandveiligheidsrisico vormt, aldus Apple.

De Beats Pill XL is te herkennen aan het "b"-logo van Beats op het afdekplaatje van de luidspreker en aan de woorden "beats pill XL" op het handvat. Hij is verkrijgbaar in vijf kleuren: zwart, metallic sky, roze, titanium en wit. Hieronder staat een foto van de speaker.

Om de speaker in te leveren moet je niet naar een Apple Store of reseller gaan. Apple heeft een online retourformulier gemaakt. Als je dat invult stuurt de fabrikant je een gefrankeerde doos waarmee je de Beats speaker naar de Apple kunt terugsturen. Na ontvangst krijg je dan je geld teruggestort, of uitbetaald in Apple Store tegoed, afhankelijk waarvoor je gekozen hebt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.