Nieuws
28 februari 2008 - Ron Smeets

Apple: 'Provider exclusiviteit iPhone niet heilig'

Tijdens een investeerders conferentie heeft Tim Cook, COO van Apple, gezegd dat men nog steed op koers zit om de beoogde target van 10 miljoen verkochte iPhones voor het eind van dit jaar te gaan halen.

Dat is leuk voor de investeerders, maar het was vooral een andere opmerking van Cook die opzien baarde. Hij liet namelijk ook weten dat Apple open staat voor andere verkoopmodellen voor de iPhone en dat de provider exclusiviteit zoals die tot op dit moment nog gehanteerd wordt niet heilig is.

In zijn eigen woorden: "Apple is not married to the single, exclusive-carrier model, and we are open to new ways of selling the iPhone".

Dat is op z'n minst een interessante uitspraak, zeker als je hem houdt tegen het licht van de eerdere mededelingen dat een goede relatie met providers juist belangrijk is vanwege de technische werking van functies als 'Visual Voicemail'.

Maar goed, als Apple van plan zou zijn de iPhone ook langs andere wegen bij de gebruiker te laten landen dan kan ik dat alleen maar toejuichen. Kom maar op met die simlock vrije iPhone (wel de 3G versie, natuurlijk)!Gerelateerde links:
Unlocked iPhones kosten Apple 400 miljoen dollar omzet
Apple verkoopt dit jaar al 5 miljoen iPhones?
iPhone deal kost AT&T $18 per toestel per maand
iPhone in Frankrijk ook SIM-lock vrij te koop
1 Miljoen in 74 dagen
Ga jij een iPhone kopen?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.