Entertainment
25 juni 2010 - Ron Smeets

Apple: "Probeer de iPhone 4 niet linksonder vast te pakken"

Het iPhone 4 ontvangst (antenne) probleem zal de komende dagen nog wel een hot topic blijven. De vraag of het echt een hardware / design fout is of wellicht een software probleem is nog niet defeinitief beantwoord, maar de officiele reactie van Apple op de problemen voorspelt weinig goeds.

De fabrikant raadt klanten namelijk aan om de iPhone 4 anders vast te houden en zegt bovendien dat bij elk toestel (ook van andere fabrikanten dus), als het vastgepakt wordt, het netwerkbereik minder wordt.

Uhmm, dat zou best kunnen, maar tot nu toe heb ik nog niet meegemaakt dat het bereik met 75% afneemt en/of gesprekken verbroken worden. Nee, Apple's officiele reactie op de huidige iPhone 4 problemen is ronduit belachelijk. Feitelijk geven ze de klant de schuld. Het is een beetje alsof je naar de dokter gaat en zegt "Als ik mijn arm omhoog houdt doet dat pijn aan mijn schouder" en de dokter antwoordt: "Ow, daar heeft iedereen wel eens last van, u moet uw arm maar niet meer omhoog houden".

Apple's officiele reactie: "Gripping any mobile phone will result in some attenuation of its antenna performance, with certain places being worse than others depending on the placement of the antennas. This is a fact of life for every wireless phone. If you ever experience this on your iPhone 4, avoid gripping it in the lower left corner in a way that covers both sides of the black strip in the metal band, or simply use one of many available cases."

Engadget publiceerde eerder vannacht een screenshot van een email aan Steve Jobs. In scene gezet of niet, kijkend naar bovenstaande officiele reactie van Apple is dit wel hoe de fabrikant op dit moment met het probleem omgaat. Natuurlijk zullen er intern in Cupertino behoorlijk wat overuurtjes gemaakt worden om het probleem te analyseren en (hopelijk) écht te verhelpen, maar kom dan niet met een dergelijk belachelijk statement! Dom, dom, dom! jobsemail

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.