Nieuws
07 augustus 2007 - Ron Smeets

Apple pleegt patentbreuk met iPhone keyboard

Nadat Apple vorig jaar ternauwernood wist te ontsnappen aan serieuze juridische problemen vanwege de naam van de iPhone lijkt zich nu een nieuw probleem te vormen.

Het Amerikaanse bedrijf SP-Technologies claimt namelijk dat de technologie die door Apple toegepast is in de applicatie van het virtuele keyboard van de iPhone bedacht en, belangrijker nog, gepatenteerd is door het bedrijf dat in Florida gehuisvest is.

SP technologies wil nu dat Apple een ‘redelijke vergoeding’ betaald voor elke iPhone die tot nu toe en in de toekomst verkocht is/gaat worden.

Er is nog geen reactie uit Cupertino gekomen betreffende deze aantijgingen maar die zal zeker niet uitblijven.Gerelateerde links:
iPhone Virtueel Keyboard instructiefilmpje
iPhone keyboard op Nokia N800
20% van alle iPhones gaat retour
Test je typesnelheid op de iPhone
Voor iedereen die wil weten hoe de iPhone werkt. . .
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.