Nieuws
10 september 2014 - Ron Smeets

Apple pikte video concept van rock band?

Ja, wanneer je als bedrijf bekend staat om het hard aanpakken van alles en iedereen, maar vooral concurrentie, die ook maar in de verste verte iets lijkt te hebben gekopieerd van jou, dan moet je niet raar op kijken als het andersom ook gebeurd.

Het idee, of concept, voor de videopresentatie die Apple gisteren, voorafgaand aan het iPhone event toonde is volgens rock band OK Go een schaamteloze kopie van een van hun videoclips. Echter, dat is niet het hele verhaal.

Voordat OK Go deze muziekvideoclip maakte sprak de band met Apple over mogelijke samenwerking bij de productie. Apple sloeg die samenwerking af en de band ging in zee met een andere productie maatschappij. De videovlip won daarna een VMA voor special effects in een muziekvideo. En nu heeft Apple 'opeens' een video gemaakt die qua concept wel heel erg veel lijkt op die van OK Go. Tsja en dat is dan het moment dat er stront aan de knikker zit.

De video's kun je hieronder bekijken en zelf oordelen of Apple inderdaad het idee en concept van OK Go gestolen heeft. Ow, en voor wat het waard is. Discovery had enige tijd geleden ook al eens een promo video voor haar eigen kanaal waarbij vergelijkbare effecten gebruikt werden. Die video kan ik nu even niet vinden, maar wellicht dat de TV Zender zich ook nog in de strijd gaat mengen ;))

OK Go videoclip: 

Apple presentatie: 

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.