Geruchten
19 oktober 2017 - Ron Smeets

Apple Pay nog dit jaar naar Nederland Geruchten spreken over 2 november

Apple Pay bestaat al een hele tijd, maar tot op de dag van vandaag is het betaalsysteem nog niet in Nederland beschikbaar. Als de geruchten en andere informatie die nu opgedoken zijn kloppen dan zou 2 november, daags voor de winkellancering van de iPhone X, wel eens de dag kunnen worden waarop klanten van sommige banken te horen krijgen dat ze Apple Pay binnenkort kunnen gaan gebruiken. 

Anonieme bronnen en online documenten
Het Nederlandse One More Thing heeft van anonieme bronnen vernomen dat Apple Pay op 2 november in Nederland aangekondigd gaat worden. Dat is ook de dag dat Apple haar kwartaalcijfers bekendmaakt en dat waren in het verleden de momenten waarop de fabrikant ook nieuwe Apple Pay landen aankondigde. Letwel, het hoeft, en is waarschijnlijk, niet de dag dat Apple Pay al gebruikt kan worden. Behalve die geruchten zijn online documenten gevonden op de website van Apple met Nederlandse informatie over de werking van Apple Pay en andere ondersteunende teksten. Tot slot doen ook nog de geruchten de ronde dat ING en Bunq in de lijst met banken staan die Apple Pay aan haar klanten gaan aanbieden. ING zou zelfs de launch partner voor Apple Pay in Nederland worden. Of Apple Pay geld gaat kosten is niet bekend, maar omdat Apple deelnemende banken een provisie in rekening brengt voor elke Apple Pay transactie lijkt de kans groot dat die kosten door de banken aan haar klanten doorberekend zullen worden.

Hoe succesvol Apple Pay gaat worden in Nederland is nog maar de vraag. Banken zijn hier zelf al geruime tijd bezig met de ontwikkeling en uitrol van ‘mobiel betalen’ systemen en apps. Natuurlijk, iPhone fanaten zullen waar mogelijk kiezen voor Apple Pay, tenzij ze daarvoor van bank moeten wisselen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.