Nieuws
10 september 2014 - Ron Smeets

Apple Pay: de demo werkt; nu de praktijk nog

Toen ING vorige week bekend maakte op 10 september iets nieuws te gaan onthullen dacht ik gisteravond heel even dat Apple Pay misschien wel eens heel snel naar Nederland kon komen. Echter, ING had iets anders te melden.

Enfin, na de presentatie van, onder andere, Apple Pay, werden in Cupertino natuurlijk demo's gegeven, en gefilmd. Hieronder kun je er eentje bekijken. Het ziet er erg eenvoudig uit allemaal en natuurlijk werkt het ook prima tijdens zo'n demo, maar of dat in de praktijk ook zo is?

Wat ik daarmee bedoel te zeggen is dat Vodafone enkele maanden geleden in Nederland (en de rest van Europa) iets vergelijkbaars lanceerde; SmartPass. Dat wil zeggen; betalen via je mobieltje en NFC. Ik heb dat daarna bij enkele winkels geprobeerd maar kwam telkens niet verder dan pogingen.

Kortom, mobiel betalen is leuk, maar het moet dan ook wel echt goed werken. En het is ook niet zo dat dit nog in de kinderschoenen staat; de eerste demo's en pilots dateren al van jaren geleden. Ik ben dus zeer benieuwd naar de werking van Apple Pay, als het uiteindelijk in Nederland beschikbaar komt

Apple Pay demo: 

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.