Nieuws
28 december 2007 - Redactie MobileCowboys

Apple patent voor mobiele bestelservice in winkels

Via DC: In een artikel van Forbes wordt ingegaan op een nieuw patent van Apple dat zij 20 december hebben ingediend bij het US Patent Office.

Apple’s Chief Executive Steve Jobs wil een proces patenteren waarbij een gebruiker niet langer op een bestelling van bijvoorbeeld een kop koffie bij Starbucks of een hamburger bij een fastfood restaurant hoeft te wachten.

Het patent wordt beschreven als een draadloos systeem dat het mogelijk maakt voor een gebruiker om een bestelling te plaatsen bij een winkel middels een draadloos apparaat(media speler, pda, gsm, = iphone).

De bestelling wordt automatisch via het systeem bij de winkel geplaatst en de gebruiker krijgt een notificatie wanneer het product gereed staat. Lange wachtrijen en beter nog lange wachttijden zijn dus geschiedenis.

Ook beschrijft het patent een apparaat dat bijhoudt waar een gebruiker koopt en wat hij of zij graag koopt. Computers bij de participerende winkeliers houden klanten en hun favoriet bestelling bij.

Concreet kan dit patent dus inhouden dat een gebruiker enkel op zijn device ‘op bestelling plaatsen’ hoeft te drukken om een machiato te bestellen, wanneer deze langs een participerende coffeebar komt. Als de machiato klaar is krijgt de gebruiker een signaal dat hij naar de counter vd coffeebar kan gaan om de machiato op te halen.

Als het patent geaccepteerd wordt, voorspelt deze technologie dat Apple van een fabrikant van gadgets voor oa muziek en film langzaam evolueert naar een bedrijf dat ook mobiele oplossingen produceert. Steve Jobs geeft in een eerder interview ook aan dat de innovatie van de iphone niet in de slicke vormgeving maar in de software zit.

Er is nog niets bekend of de plannen alleen voor de Amerikaanse markt bestemd zijn en welke partijen als partners zullen fungeren.

Eerder dit jaar is Apple een partnership met Starbucks aangegaan. Hierdoor is het mogelijk voor iphonegebruikers om bij een bezoek aan een Starbucks filiaal om een via 1 druk op de iphone de achtergrondmuziek in het Starbucks filiaal draadloos te downloaden.Gerelateerde links:
Kerstkalkoen kiezen per videofoon en SMS
Gemakkelijk eten per SMS
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl