Geruchten
27 oktober 2006 - Ron Smeets

Apple patent beschrijft touch-sensitive iPod concept

Als we de geruchten op hrmpf dot com en Mac Rumors mogen geloven, dan heeft apple dit (zie foto's)

concept gepatenteerd voor een mogelijke touch sensitive versie van de iPod.

Uit de tekening is op te maken dat de iPod omringt wordt door enkele 'touch pad' achtige 'strips' waarmee alle functies van de speler bediend kunnen worden.

Behalve de touch sensitive feature is in dit concept ook voorzien in een design waarbij het display van de iPod nagenoeg de hele voorzijde van het toestel beslaat.

Gezien de diverse ontwerpen die de afgelopen maanden via het geruchtencircuit al 'utgelekt' zijn verwacht men dat Apple de aankondiging van een touch sensitive iPod (Video) in het begin 2007 gepland heeft.Gerelateerde links:
iPod met touchscreen komt er aan
Sprekende iPod in de maak?
Samsung ontwikkelt virtueel touchscreen GSM display
Samsung patenteert 'sliding clamshell' GSM ontwerp
Motorola patenteert parasiterende GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.