Nieuws
19 augustus 2013 - Redactie MobileCowboys

Apple past iTunes-voorwaarden aan voor kinderen onder de 13

Apple heeft een aantal regeltjes toegevoegd in de voorwaarden van iTunes, waardoor kinderen onder de 13 ook toegang kunnen krijgen tot iTunes, onder voorwaarde dat het account op verzoek van een goedgekeurde onderwijsinstelling is gemaakt. Voorheen was het voor kinderen onder de 13 niet mogelijk om een account te hebben op iTunes, maar ze konden uiteraard wel gebruik maken van de accounts van volwassenen (of door te zeggen dat ze ouder zijn dan 13).

De aanpassing heeft te maken met de plannen van Apple om het gebruik van iPads in het onderwijs te stimuleren. Door de leeftijdsgrens was het namelijk niet altijd mogelijk om op een juiste manier gebruik te maken van de iPads. Veel scholen hanteren de regels graag op een strenge manier, dus nu kunnen ze zonder zorgen accounts aanmaken voor kinderen onder de 13 jaar. De vernieuwde voorwaarden zijn nog niet te zien op de Nederlandse en Belgische pagina.

Onlangs werd nog bekendgemaakt dat Apple voor 30 miljoen dollar aan iPads heeft verkocht, zodat scholieren in Los Angeles allemaal voorzien zullen worden van een iPad. Ook de president van Turkije schijnt een bedrag van 4,5 miljard dollar te hebben uitgegeven om zo'n 15 miljoen scholieren te voorzien van iPads. 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl