Nieuws
18 oktober 2007 - Ron Smeets

Apple opent iPhone OS voor ontwikkelaars

De hype rondom het hacken van de iPhone zodat iedereen zijn eigen applicaties (en SIM kaart) kan installeren (en gebruiken) in combinatie met Apple's 'Jesus Phone' heeft er toe geleid dat er de afgelopen weken nogal wat kritiek geuit is op Steve Jobs en zijn mannen.

Zelfs de concurrentie (lees: Nokia) speelt hier handig op in door steeds meer de nadruk te leggen op hun 'open besturingssystemen' voor (Smart)phones.

Onder druk van die concurrenten en de publieke opinie heeft Apple nu besloten een Software Developers Kit voor de iPhone te gaan ontwikkelen die het mogelijk maakt voor 'derde partijen' om applicaties voor de iPhone (en iPod Touch) te ontwikkelen.

Als alles volgens planning verloopt dan zal de SDK in februari beschikbaar komen voor ontwikkelaars. De reden dat de SDK nieet direct uitgegeven wordt heeft volgens Apple te maken met enkele beveiligingsproblemen die nog opgelost moeten worden.Gerelateerde links:
Software iPhone online te downloaden
iPhone update 1.1.1 'sloopt' unlock én Jailbreak software
Nog een software unlocktool voor de iPhone
Unlocked iPhone na update weer gelocked
Hardware unlock handleiding voor de iPhone
iPhoneSimFree software unlocktool voor iPhone WERKT!!!
Apple iPhone versie 1.1.1 ook gekraakt
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.