Entertainment
18 oktober 2007 - Ron Smeets

Apple ontslaat 800 medewerkers

Wat is dit? Gaat het ineens zo slecht met Apple dat ze een fiks aantal Apple Store medewerkers op straat moeten zetten?

Nee hoor, deze ontslagen hebben niets te maken met een eventuele omzetdaling, winstwaarschuwing of iets dergelijks maar met een ordinaire vorm van diefstal.

In Juni, toen de iPhone uit kwam heeft Steve Jobs elke Apple medewerker (zo'n 12.000 in totaal) een gratis 8GB iPhone gegeven.

Toen Apple twee maanden later besloot om het toestel 200 dollar goedkoper te maken kregen alle 'early adapters' een tegoedbon van 100 dollar die ze in de (online) Apple Stores konden inruilen voor de aanschaf van accessoires of andere Apple producten.

Het spreekt voor zich dat deze korting niet gold voor de 12.000 medewerkers die hun iPhone van Apple gekregen hadden. Toch hebben 800 medewerkers hun toestel ook aangemeld voor die korting en doordat de serienummers binnen de range van de 'early adapter' toestellen vielen hebben ze die korting ook gekregen.

Dit betekende dus een extra bruto kostenpost van 80.000 dollar voor Steve Jobs en zijn bedrijfje. Dat is natuurlijk in het verkeerde keelgat geschoten en ik moet eerlijk toegeven dat ik hem nog gelijk geef ook.

De 800 ondankbare en grijpgrage medewerkers zijn inmiddels allemaal getraceerd en ontslagen. Een fikse straf voor de oneerlijke mannen en vrouwen, maar dat hebben ze natuurlijk alleen aan zichzelf te danken.Gerelateerde links:
Drie keer zoveel iPhones per dag sinds prijsverlaging
100 dollar tegoedbon voor alle 'vroege' iPhone kopers
Nokia speelt met Google Ads in op prijsverlaging iPhone
Losse iPhone onderdelen kosten nog geen 200 Euro
Steve's kado: 'n 8GB iPhone voor elke Apple medewerker
Ga jij een iPhone kopen?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.