Accessoires
02 maart 2011 - Ron Smeets

Apple onthult de iPad 2: 25 maart in de winkels

Het zat er al aan te komen, maar nu weten we het zeker, de tweede generatie van de iPad is een feit. De naam? iPad 2, zoals verwacht (kunnen we nu wel zeggen ;-))  Zoals zo vaak gebeurt bij mobiele producten werd ook over de iPad 2 de afgelopen maanden alweer volop gespeculeerd. Hoe ze het doen maakt niet uit maar Apple slaagt er toch altijd weer in om hun hieuwe speeltjes tot het laatste moment geheim te houden ;-))

Geheel tegen de verwachting in werd de iPad 2 door de met ziekteverlof 'thuis zittende' Steve Jobs zelf gepresenteerd. "Ik wilde dit echt niet missen" aldus Apple's CEO.

De belangrijkste specs van de iPad 2 bevatten een dual core processor (A5 genaamd), twee camera's, HDMI uitgang, en dezelfde accu (met 10 uur 'levensduur' per lading). Maar het mooiste is toch wel dat de iPad 2 vanaf 25 maart al in de winkels gaat verschijnen, ook bij ons in Nederland (en nog minimaal 25 andere landen). De prijzen zullen nagenoeg gelijk liggen met die van de huidige iPad.

Verder is ook het design van de iPad 2 onder handen genomen.Zo komt er ook een witte versie en is de iPad 2 een stuk dunner en lichter dan zijn voorganger. Hieronder een aantal afbeeldingen (met dank aan de livebloggers van Engadget te plekke):

iPad-2-dun iPad-2-licht iPad-2-front iPad-2-aa

Naast het iPad ... geweld presenteerde Jobs, zoals gewoonlijk, ook weer enkele (indrukwekkende) resultaten van Apple. Zo werd onlangs de 100 miljoenste iPhone verkocht (in drie en een half jaar tijd dus!) en hebben applicatie ontwikkelaars gezamenlijk al meer dan 2 miljard Euro omzet gehaald uit de App Store. Van de eerste iPad zijn er inmiddels (tussen April en December) ook al meer dan 15 miljoen over de toonbanken gevlogen. Tijdens de presentatie gaf Apple toe dat niemand binnenshuis dit succes had durven voorspellen. De iPad wordt echt in alle lagen van de samenleving gebruikt. Privé (natuurlijk), zakelijk (ook logisch), maar ook op scholen en in ziekenhuizen is de tablet al veel te vinden.

En natuurlijk werd ook de concurrentie nog even 'te kijk' gezet. Zo zijn er inmiddels 65.000 iPad apps in de App Store terwijl er nog maar 100 Honeycomb apps in de Android Market staan, maar goed, die zijn ook pas net begonnen, toch? Hoe dan ook, de arrogantie straalde er weer volop vanaf, ook bij een zieke Jobs ;-))

Steve Jobs on stage:Steve-Jobs-ipad2-event

Amerikaanse prijzen: ipad-2-dollar-prijzen

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.