Nieuws
27 oktober 2007 - Ron Smeets

Apple omtmoedigt iPhone resellers

Apple heeft per direct besloten dat iPhones in de VS alleen nog met PIN pas of credit card gekocht kunnen worden. Bovendien wordt de limiet van het aantal toestellen die elke klant mag meenemen verlaagd van 5 naar 2.

Hiermee reageert Apple op de eerdere berichten waaruit bleek dat maar liefst 250.000 van de 1.4 miljoen verkochte iPhones in handen gevallen zijn van unlockers en resellers.

Gezien de dure exclusiviteits deals die de mannen van Jobs met verschillende providers gesloten hebben (vooral duur voor de providers), is het natuurlijk niet vreemd dat Apple iets MOET doen om deze trend tegen te gaan en te voorkomen dat AT&T de provisie overeenkomst (Apple krijgt 30% van de belminuten-omzet van elke verkochte iPhone met AT&T abonnement) ter discussie stelt.

Daarnaast zorgt de deal met de providers natuurlijk ook voor meer geld in Apple's schatkist, dus is een dergelijk besluit ook voor de toestelmaker zelf van belang. Zeker zolang de provider-deal nog meer oplevert dan de losse toestelverkoop. Op de lange duur (contracten lopen minimaal 2 jaar) is dat zeker nog het geval.Gerelateerde links:
AT&T winkels dicht als de iPhone binnenkomt
Ga jij een iPhone kopen?
Iphone met Telfort
Nog een software unlocktool voor de iPhone
Apple iPhone versie 1.1.1 ook gekraakt
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.